Lifestyle

Mijn vakantie in Tunesië

Mijn vakantie in Tunesië
Beauty & parfum

Op vakantie gaan, wie houdt er niet van? Ik vind het ook heerlijk om te reizen en heb dan ook super leuke vakanties gehad! In deze kleine mini serie ga ik jullie mijn leukste vakanties vertellen waaraan ik de mooiste herinneringen heb. Ik kwam op dit idee toen ik terugdacht aan mijn vakanties, vandaag begin ik met mijn vakantie naar Tunesië.

Mijn oom is een Tunesiër, niet zo gek dus dat hij en mijn tante vaak naar Tunesië gingen. Toen ik 10 jaar was mocht ik mee naar Tunesië, super leuk vond ik dat want ik hou van buitenlandse culturen. We pakte onze koffers in en deden nog wat noodzakelijke dingen, op naar het vliegveld de reis kon beginnen.  Ik weet nog dat we super lang moesten wachten op het vliegveld, wat was ik blij dat we het vliegtuig in mochten. Ik vond het super spannend want ik had nog nooit gevlogen, de hond van mijn tante en oom was ook mee, ik weet nog dat hij in een tas zat wat ook een mandje was, dat mocht toen der tijd nog bij Thomas Cook. Na een tijdje kregen we eten, ik was blij want ik had natuurlijk honger gekregen. Helaas was het eten niet zo lekker dus dat was jammer.

Uiteindelijk kwamen we aan in Tunesië, het was er echt ontzettend warm maar heel erg mooi. Mijn oom heeft familie wonen in Sousse dus daar gingen we heen. Ze hebben daar een enorm huis waar de familie in woont. Ik maakte netjes kennis met de familie en besloot daarna te gaan spelen met m’n neefjes en nichtjes. Het was echt ontzettend leuk om op de binnenplaats lekker te klieren. Taalbarrière was er niet echt, ik sprak Engels kon een klein beetje Tunesisch en verder maakte we ons verstaanbaar door handen en voeten. De vakantie begon meteen al heerlijk en ik genoot met volle teugen. Heel veel mensen daar zaten de hele tijd aan mijn blonde haar, ik denk dat ze het speciaal vonden ofzo. Vrij snel daarna begon ik een hoofddoek te dragen en zo bleven de mensen van mijn haar af.

Het was echt een heerlijke tijd, ik ging achterop de brommer ijsjes halen met mijn neef en we hadden de grootste lol. Natuurlijk stond er ook een bezoek aan de moskee op de planning. Dat vond ik heel bijzonder om mee te maken, ik was in het begin bang dat ik moest lachen omdat het grappig klonk maar dit viel reuze mee. Ik vond het zelfs leuk om de moskee te bezoeken. Alleen de muziek, daar moest ik nog even aan wennen. Verder hebben we daar ook heerlijk gegeten. Ik hou al van spicy food dus daar eten was helemaal geweldig.

Ik heb er ook 2 dingen meegemaakt die ik nooit meer zal vergeten, als eerste werd er een dier geslacht. Het was de bedoeling dat ik dat niet zou mee maken omdat het schokkend voor mij zou zijn. Helaas is er iets misgegaan in de communicatie en toen ik dus vrolijk een andere binnenplaats op rende zag ik daar een dier liggen. Helemaal onder het bloed, vliegen erop en ga zo maar door. Even schrok ik, maar ik bedacht me al snel dat het normaal was hier.

Het andere wat ik nooit meer vergeet was de bruiloft van familie. Wat was dit gaaf om mee te maken zeg! 3 a 4 dagen lang lekker feesten, eten en genieten.
We trokken op grote wagens in een stoet door de stad, er waren ook wat wagens met meubels en 2 stoelen waarop het bruidspaar zat, alle mensen kwamen uit hun huizen om te kijken en wat was dat gaaf! Ik genoot enorm van het feesten, de cultuur en de ontzettend lieve mensen. De mensen zijn er heel erg lief en gastvrij, je geniet er echt.

Alles werd afgesloten met een onwijs leuke disco, het was midden in de nacht maar echt bloed en bloedheet, ik heb daar amper geslapen omdat het zo warm was maar wat was het het waard.

Na die vakantie heb ik toch wel een kleine liefde voor Arabische muziek ontwikkeld, je hoorde het dag in dag uit en ja er zitten wel leuke liedjes bij haha
Volgende keer komt er een artikel over mijn vakantie in Spanje!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!
Xoxo

Geef een reactie