School

Ik ben gestopt met school

Ik ben gestopt met school

Ik ben gestopt met school, na een half jaar aan ellende heb ik eindelijk de knoop doorgehakt. Nu zul je wel denken hè? Gestopt met school? Maar je vond de opleiding zo leuk? Ja dat klopt ik vind de opleiding nog steeds ontzettend leuk en wil hier zeker mee doorgaan, alleen niet meer op de Nederlandse Beautyschool in Rotterdam. Eerder dit jaar heb ik 2 artikelen geschreven over hoe het eraan toe ging op die school. Heb je deze gemist? –> Mijn ervaring met de Nederlandse Beautyschool en Nederlandse Beautyschool en hoe nu verder?.

Nadat ik dat gesprek heb gehad leek het beter te gaan. Leek idd, helaas was het een week later alweer mis. De planning kwam een dag van te voren en we kregen één dag van te voren te horen dat er een toets was van 3 hoofdstukken. Probeer dat maar eens te leren in één dag tijd. Echt te triest voor woorden gewoon. De Nederlandse Beauty school was best een eindje reizen voor mij. Een tijdje geleden bleken er treinen uit te vallen dus ik appte  mijn docente om 08:00 dat ik en mijn model ( mijn vriend want we hadden mannenhuid) wellicht iets later kwamen. Om 08:10 las ze mijn appje maar geen antwoord. Prima dacht ik, mijn vriend en ik kochten snel een kaartje om de trein in te stappen. De trein stond al klaar en ik besloot nog even op mijn mobiel te kijken. Daar las ik in de groepsapp van school om half 9 dat school iedereen had gebeld omdat de docente ziek was.

Prima dus iedereen werd gebeld behalve ik, dat vond ik vrij asociaal aangezien mijn docente al de hele tijd wist dat ze ziek was en ook ff had kunnen reageren met hey ik ben ziek les gaat niet door. Stond ik daar met 2 gekochte kaartjes, nou ik kan je vertellen ik was woest.

3 weken later viel deze docent uit voor de rest van het jaar. We kregen een jonge nieuwe leuke docente. Ik had meteen een klik met haar, dit was wel wat anders dan onze vorige docente. Helaas viel ook zij na 1 les uit voor de rest van het jaar.

Toen kregen we de nieuwe docente en deze was echt een onwijze heks, iedereen klaagde over haar omdat ze gewoon echt een bitch was en duidelijk geen zin had om voor de klas te staan. Ondertussen ging er steeds meer mis qua planning en theorie. Deze dame had totaal geen zin in de theorie en die kregen we dus ook niet. In plaats daarvan kregen we ondernemersvaardigheden van iemand die niet voor de klas mocht staan.

Het examen kwam steeds dichterbij en we hadden nog geen theorie. We hadden niet eens het behandelplan gehad terwijl dit het belangrijkste onderdeel op een examen is. Ik had ondertussen schoon genoeg van deze geldwolven die niet eens de kennis van het vak hebben. Met mij zijn nog 3 meiden gestopt. Ik heb voor mezelf gekozen om te stoppen omdat ik van dit vak mijn beroep wil maken. Dit gaat gewoonweg niet lukken op de Nederlandse Beautyschool omdat ze onwijs slecht zijn.

Mijn advies ga zeker niet naar de Nederlandse Beautyschool te Rotterdam, je geeft een hoop geld uit voor niks. Ik ga volgend jaar lekker naar een andere goede school waar ik wel mijn droom kan waarmaken en waarbij ik zeker weet dat ik mijn diploma haal en alle behandelingen goed uitvoer.

Beauty & parfum

Op de Nederlandse beautyschool kunnen ze de simpelste dingen niet eens, ik liet me harsen door de docente en liep 2 weken met een brandwond rond op en boven m’n oog. Toen ik haar ermee confronteerde ontkende ze in alle staten. Wimpers verven kon ze ook niet want ze liet de verf in mn oog lopen. Ik lag te gillen omdat het zoveel pijn deed en nog vroeg ze hou je het vol of moet ik het eraf halen? Ik schreeuwde wat denk je zelf? Uiteindelijk heeft ze het een beetje weggeveegd en kon ik het zelf oplossen. Ik ben ontzettend blij fat ik daar weg ben.

Bedankt voor het lezen van mijn artikel en tot de volgende keer.
Xoxo

8 Comments on “Ik ben gestopt met school

 1. Wat vervelend allemaal!
  Wel een goede keuze dan, er zijn nog genoeg andere scholen waar je ook de opleiding kunt doen.
  Ik heb zelf de opleiding gewoon via het ROC gedaan, misschien iets om naar te kijken,
  was ook niet altijd perfect maar dat is geen één school denk ik, je werkt altijd met mensen 😉

  1. Klopt geen een school is perfect maar deze was gewoon totaal niet te doen. Daar baal ik gewoon echt van, hoop geld betaald en alleen maar ellende en zooi gekregen. 🙂

   1. Hopelijk vind je een andere school waar je het wel naar je zin hebt en kun je de opleiding afmaken, want het is zeker een leuke opleiding 😉

    1. De opleiding en de klas waren echt ontzettend leuk. Maar ja als je als school zijnde alleen aan geld denkt en onbevoegde docenten voor de klas zet is het al gauw over haha.

 2. Dat is jammer dag je slechte ervaring met hun heb.
  Ik heb 14 jaar geleden een opleiding bij hun gevolgd.
  Wat ik heel apart vond dat de dochter van de bazin viola toen zelf net uit de luiers les gaf.

  Mij opleiding was wel leuk behalve dat hun belachelijke duur zijn voor niet erkende opleidingen.

  Ik zat weer te kijken om de schoonheidspealiste opleiding bij hun te gaan volgen.

  Dat gaat nu niet door zeker niet voor dat geld.
  Heel jammer.

  1. Ja het is echt schandalig, ik zou je aanraden om naar Haarlemse Akademie of Beauty Academy Eye for you te gaan. Deze scholen zijn wel echt erkend. Ik ben blij dat ik je met mijn ervaring hebben kunnen tegen houden.
   Hopelijk vindt je snel een goede school! Ik wens je alle goeds:-)

Geef een reactie