Recepten

Gehaktballen met ketjap manis

Gehaktballen met ketjap manis
Beauty & parfum

Gehaktballen, ik ben er echt dol op, heerlijk met boerenkool of wat dan ook. Ik zou eigenlijk iedere dag gehaktballen kunnen eten maar dat is een beetje teveel van het goede. Sinds een tijdje heb ik een overheerlijk gehaktballen recept wat ik graag met jullie wil delen. Sommige ingrediënten klinken misschien raar maar als je het eenmaal proeft wil je niet anders meer dat weet ik zeker.

Ingrediënten:
* 500 gram half om half gehakt ( Of kies je eigen gehakt)
* Gehaktkruiden (eventueel met een smaakje voor dit gerecht kies ik Italiaanse kruiden)
* Ketjap Manis
* 1 ei
* Zout
* Peper
* Ui
* Paprika poeder ( heel klein beetje)

Je begint uiteraard met het wassen van je handen. Hier na snij je de ui in klein stukjes, zeker niet te groot want dat verpest je gehaktbal een beetje. Hierna is het tijd om je gehakt te kruiden en op smaak te brengen. Pak een mengkom en gooi daar het gehakt in samen met de gesneden ui. Dan gooi je de gehaktkruiden erbij, hierna wat ketjap manis, doe dit op je eigen gevoel en smaak.

Wij houden erg van ketjap manis dus gooien dit er dan ook royaal in. Doe er ook op eigen smaak peper en zout bij. Hierna is het tijd voor je ei, kneed dit alles heel goed zodat het ei verspreidt is over het hele gehakt-kruiden mengsel.

Draai dan de gehaktballen groot of klein aan jouw de keus. Als ik dit gedaan heb leg ik de gehaktballen op het bord en gaan ze een kwartier tot half uur de ijskast in zodat ze lekker stevig worden. In de tussentijd heb je mooi de tijd om je keuken op te ruimen of om even snel een serie te kijken.

Nadat het halfuurtje voorbij is ga je de gehaktballen pakken. Doe dit in een ruime braadpan met veel boter. Wij gebruiken meestal voor 6 gehaktballen 2 pakjes boter. Draai de gehaktballen regelmatig en vergeet geen deksel op je braadpan te doen.

Na ongeveer 20-25 minuten zijn je gehaktballen klaar, smakelijk eten.

Bedankt voor het lezen van dit artikel en tot de volgende keer!
Xoxo

 

4 Comments on “Gehaktballen met ketjap manis

Geef een reactie