Boeken

Madeleine

Madeleine
Beauty & parfum

Madeleine Mccan, een klein meisje die wereldnieuws werd nadat ze verdween uit een vakantieappartement in Portugal. Iedereen kent deze zaak wel, het is volop in het nieuws geweest en soms komen er nog feiten naar boven. Geruchten, verdenkingen en ga zo maar door, de moeder van Madeleine heeft een boek geschreven.

Ik heb veel meegekregen over de zaak en heb dit boek besteld omdat ik deze graag wou hebben.
Het boek is geschreven door de moeder van Madeleine: Kate Mccan. Het begint bij de tijd dat Kate opgroeide, later ontmoet ze Gerry waarmee ze een relatie krijgt en trouwt. Na een veel moeilijke pogingen wordt Madeleine geboren. Een wonder want Kate raakt moeilijk zwanger. Niet lang daarna worden Sean en Amelie geboren een tweeling.

Het verhaal zet zich voort in de opvoeding en het opgroeien van de kinderen, de familie besluit met familie en vrienden een reis naar Portugal te boeken om daar te genieten van een heerlijke vakantie.
Ze hebben tot dusver een top vakantie en iedereen geniet met volle teugen.

Tot die bewuste dag, de families gaan uiteten en laten de kinderen thuis, het restaurant zit 300 meter verderop en ieder half uur worden de kinderen gecheckt. Iets later op de avond gaat Gerry naar het appartement om naar de kinderen te kijken, hij ziet dat de deur van Madeleine’s kamer verder openstaat dan dat hij deze achterliet. Hij checkt snel of alle kinderen in de kamer in orde zijn. De tweeling en Madeleine slapen immers samen. Alles lijkt in orde en Gerry keert terug naar het restaurant.

Even later is het de beurt aan Kate, en wanneer zij gaat kijken komt ze tot de vreselijke ontdekking dat Madeleine niet in haar bedje ligt en de paniek breekt uit.

Dit boek is zeker de moeite waard om te lezen, het relaas van deze wanhopige ouders van wie hun dochter ontvoerd is, is hartverscheurend. De pijn het verdriet je voelt het allemaal tijdens het lezen van dit boek. Er zijn mensen die denken dat de Mccan’s zelf iets met de verdwijning te maken hebben.

Dit geloof ik niet, maar goed je kan het nooit weten. Hou jij van waargebeurde boeken? Voeg dit boek dan zeker aan je collectie toe, je krijgt geen spijt!

 

2 Comments on “Madeleine

  1. Heb het altijd dom gevonden dat ze die kinderen alleen lieten,in een half uur kan er heel wat gebeuren.
    Heb eerlijk gezegd ook mijn twijfels over die moeder.

Geef een reactie