Lifestyle, Persoonlijk

De leukste plekjes van Maastricht

De leukste plekjes in Maastricht

Zoals de meeste van jullie weten ben ik geboren en getogen in Maastricht. Hier heb ik 22 jaar lang gewoond. Daarna vond ik de liefde in Haarlem en ben ik verhuisd.

Nog steeds heb ik heimwee naar Maastricht, even langsgaan bij familie is niet zo makkelijk helaas. Maastricht blijft hoe dan ook de mooiste stad van Nederland voor mij. In dit artikel deel ik de leukste plekjes van Maastricht met jullie.

Het Vrijthof:
Het Vrijthof is een van de mooiste pleinen van Nederland, je vindt er heerlijke terrasjes en een prachtig plein. Hier ga ik altijd heen als ik iets wil drinken en even lekker wil ontspannen. Op het Vrijthof is het heerlijk vertoeven en genieten van al het moois dat Maastricht biedt. Het Mooswief, symbool van de Vastelaovend wordt hier altijd opgetrokken. (Vastelaovend is Maastrichts voor Carnaval)

Deze foto geeft een impressie van de terrasjes op het Vrijthof.
Vrijthof terrasjes
Op de foto hieronder zie je het uitzicht vanaf de terrasjes.
Uitzicht vanaf de terrasjes

De markt:
De markt vind ik persoonlijk erg gezellig om overheen te lopen, ook als er geen markt is. Je vindt er heerlijke eettentjes en je loopt zo de winkelstraatjes in. Er zijn twee heerlijke tentjes op de markt. De eerste is een frituur genaamd Reitz. Bij Reitz is het echt altijd enorm druk, niet zo gek ook want hij heeft de beste frietjes van heel NL. Lekker in een puntzak. Reitz mag je echt niet missen als je naar Maastricht gaat.

Verder heb je er nog een lekkere pizza tentje genaamd: Napoli. Hier kun je genieten van heerlijke Italiaanse gerechten, vooral de pizza’s zijn erg lekker! Ook heb je er een souvenirs shop zitten waar je leuke dingen kunt kopen. Op zoek naar een gezellig caf├ę? Bezoek dan Het Haantje, super gezellig. Uiteraard liggen er meerdere eettentjes op de Markt dus het is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Op de foto hieronder zie je het stadhuis van Maastricht op de markt, hiertegenover liggen verschillende eettentjes.
Markt Maastricht
De winkelstraatjes:
Maastricht heeft heel veel leuke en bekende winkels, denk aan H&M, Zara, Cool Cat en ga zo maar door. Wil je lekker een dagje shoppen? In Maastricht zit je zeker weten goed. Maastricht is niet voor niets uitgeroepen tot winkelstad! Hier kun je heerlijke slenteren door alle winkelstraatjes.
Winkelstraat Maastricht

Beauty & parfum

Magisch Maastricht:
Magisch Maastricht dit evenement is alleen in de decembermaand te bezichtigen. Het heerlijke kerstgevoel krijg je in Maastricht met deze kerstmarkt waar je heerlijk kunt shoppen, schaatsen en heerlijk kunt eten. Ook aan de jonge bezoekers is gedacht speciaal voor hun is er een roetsjbaan.
Dit evenement mag je echt niet missen, je wordt betoverd door de magie van Maastricht.

Dit jaar is Magisch Maastricht van 2 december 2017 tot 1 januari 2018
Magisch Maastricht 1
Magisch Maastricht 2

Dit waren een paar mooie plekjes in Maastricht! Ik ben van plan om een serie te maken van leuke plekjes in verschillende steden. Wat vinden jullie daarvan? Laat het me eten in de comments.

Bedankt voor het lezen en tot het volgende artikel.

Xoxo

 

3 Comments on “De leukste plekjes van Maastricht

  1. Zonder meer gelijk Maureen.
    Maastricht is en blijft de mooiste stad.
    Vooral voor een ieder die er geboren is.
    Leuke foto’s een leuk verslag.

Geef een reactie