Lifestyle, School

Hoe verliep mijn praktijk examen gelaat bij het TCI?

Praktijk examen TCI

Gisteren was het dan zo ver!! Ik had mijn zeer vervroegde examen wat ik nog niet had mogen krijgen. Ik was onwijs zenuwachtig maar we besloten ervoor te gaan. De examenlocatie was helemaal in Schoonrewoerd, een eindje reizen vanaf hier.

Ruim 2 uur en 7 minuten er ging al meteen van alles mis. De trein vertrok ruim 5 minuten te laat en reed behoorlijk langzaam. Daardoor hadden we op een gegeven moment ruim 16 minuten vertraging. De overstap gingen we ook niet eens halen.

Ik raakte helemaal gespannen en uit irritatie ging ik NS nog al kwaad een tweet sturen. Die waren niet al te behulpzaam. Gelukkig had mijn trein naar Utrecht ook vertraging dus die haalde ik uiteindelijk gewoon. Aangekomen in Utrecht moest ik nog een half uur met de bus en toen was ik er.
De zenuwen werden nog erger maar ik ging er vol voor.

Praktijk examen TCI
Het was tijd om naar binnen te gaan en me aan te melden. Ze vroegen mijn naam en van welke school ik kwam. Ik zei dat ik van de Nerderlandse Beautyschool kwam en er volgde meteen een zucht. Later hoorde ik ze nogal slecht praten over mijn school dus dat was niet fijn. Mijn klasgenootje kwam ook aan dus we gingen even kletsen en elkaar nog wat tips geven. De andere meiden kwamen allemaal van andere scholen.

We begonnen met het examen, ondertussen kreeg ik nog wat theorievragen, de meeste kon ik niet beantwoorden omdat ik nog geen theorie had gehad op school, dit heb ik ook aangegeven ze keek me echt raar aan. Zeker toen ik vertelde dat ik pas 3 a 4 maanden op die school zat en dus nog geen examen hoorde te doen.

Ik begon met het invullen van mijn behandelplan en kreeg de opdracht om wenkbrauwen te epileren.
Super fijne opdracht vond ik zelf, als vanzelfsprekend begon ik met de oppervlakte en dieptereiniging net als mijn klasgenootje. De dames van het TCI liepen hoofdschuddend langs mij en mijn klasgenootje. Dat vond ik best raar dus ik keek naar de andere meiden en die deden toch een totaal andere reiniging. Later bleek dat de helft van wat wij op de Nederlandse Beautyschool leren gewoon fout is.

Naar mijn idee ging mijn examen goed en na 1,5 uur was ik klaar. Ik mocht het lokaal verlaten en moest wachten op mijn model. Ondertussen hoorde ik de mensen bij de receptie best negatief praten over de Beautyschool. Daarom heb ik dan ook besloten om het TCI vandaag te gaan bellen en te vragen of ze weten dat de Nederlandse Beautyschool geen erkend opleidingsinstituut is bij de Onderwijsinspectie.

Ondanks dit heb ik wel een goed gevoel over mijn examen. Het was ontzettend leuk om mee te maken en nu weet ik wat ik kan verwachten bij mijn komende examens!

Beauty & parfum

Examens TCI

 

2 Comments on “Hoe verliep mijn praktijk examen gelaat bij het TCI?

  1. Goed opgezet Maureen.
    Jammer dat je op de verkeerde school zit.
    Hoop dat je van het TCI positieve feedback krijgt.
    Geef niet opšŸ˜šŸ˜

Geef een reactie