School

Mijn ervaring met de Nederlandse Beauty school

Nederlandse Beauty school

Zoals de meeste van jullie weten doe ik de opleiding schoonheidsspecialiste. Deze volg ik aan de Nederlandse Beauty school Rotterdam. Ik zit er nu 3 maanden en na alleen blogs te maken over wat ik op school beleefde is het nu tijd dat ik mijn mond open trek over deze school. Wat vind ik ervan? Ben ik tevreden? Je leest het allemaal.

Ik wil zeggen dat ik de opleiding echt heel erg leuk vindt daar is niks op aan te merken. Ook mijn klas was echt een top klas. Maar die school.. Ik heb er zo ontzettend veel spijt van het is een groot zooitje. Samen met een vriendin stroomde ik in, in een bestaande klas. Al op dag 1 had ik zoiets van waar ben je aan begonnen. Ik heb een pigmentvlek in mijn nek en op mijn schouders, mijn docente wist me te vertellen dat ik huidtype 3 heb, wat inhoudt dat ik niet snel verbrand maar wel snel bruin wordt.

Ik keek haar echt raar aan en zei sorry maar dat is toch echt een pigmentvlek, zei bleef echter volhouden dat ik een zon gebruinde huid had.. Ik zeg nou ik ben er toch echt mee geboren, daarna keek ze betrapt en zei ze dat ze me aan het testen was. Yeah right droom lekker verder.

Verder is alles ontzettend slecht geregeld, de theorie van school klopt niet er staan veel fouten in.. En dan heb ik het niet over de vele typfouten die in hun lesstof zitten. Ook zijn ze erg laks in het afschrijven van betalingen. Maar de fout ligt nooit bij hun altijd bij anderen, dan gaan ze ook nog ff dreigen met extra kosten omdat het geld niet afschreven kon worden. Nou steek die lekker waar de zon niet schijnt dat geld krijg je niet. Als jullie te dom zijn om geld af te schrijven is dat jullie probleem.

Dan krijg je ook nog een les planning van ze, niet dat je daar wat aan hebt want op het laatste moment verandert het toch. Echt heel erg laks, ik kan nog uren doorgaan over die school maar ja dat wil ik jullie niet aandoen.

Dan mijn docente die volgens mij niet eens bevoegd is om les te geven. Als ik haar wat vraag weet ze nergens de antwoorden op, ze helpt me totaal niet en de rest van de klas wel. Ik heb al verschillende keren een model meegenomen en constant zet mijn docente me voor zeik. Afgelopen donderdag was het toppunt. Ik had een proefexamen maar ik had een black out. Ineens begon ze vanuit het niets tegen me te schreeuwen dat ik wat moest gaan doen, ze draaide nog net niet door. Dit ging maar door en door, zowel mijn model als ik hadden moeite om ons in te houden.

Mijn model zei nog dat het schandalig was hoe ze tegen me deed en dat ze me echt expres slechte cijfers geeft. En dat bleek zo te zijn ook, dit keer kreeg ik een 3 voor mijn behandelplan 2 weken eerder had ik precies hetzelfde behandelplan en toen had ik een voldoende.. Erg raar als je het mij vraagt. Want hoe kan ik van een voldoende ineens naar een 3 gaan terwijl ik precies hetzelfde doe en het klopt?

Zo gaan er nog wel veel meer dingen mis op de Nederlandse Beauty school. Mijn mening en die van mijn modellen is dat het echt een hele slechte school is waar je niks aan hebt. Het zijn letterlijk geldwolven die niks anders van je willen dan geld. Op hulp hoef je niet te rekenen. Ik vraag me echt af of mijn docente wel weet wat ze doet in de les. Het lijkt er in ieder geval niet op.

Beauty & parfum

Mijn advies voor iedereen die naar de Nederlandse Beauty school wilt.. DOE HET NIET. Ga alsjeblieft niet naar die geldwolven toe, je bent echt heel erg veel geld kwijt voor niks. Maar ze zijn nog niet van mij af. Er gaan al klachten naar de onderwijs inspectie omdat de Nederlandse Beauty school geen steek doet. Niemand mag nog geld uitgeven aan deze trieste bedoeling!

 

5 Comments on “Mijn ervaring met de Nederlandse Beauty school

 1. Kan alleen maar zeggen “eindelijk” eens een goeie en overduidelijke ractie.
  Je mag toch verwachten bij deze “privé” -school kennis en ervaring.
  Vooral als je kijkt naar alle bijdragen en schoolgeld dat ze vragen. En een zeer slechte boekhouding hebben dat blijkt echt uit alles. Betalingen kun je beter zelf doen en niet via hun incasso(gaat mis en weer extra kosten).

  Daarbij als je studenten laat instromen in een al lopende klas dat je er juist extra aandacht aan besteed. Zeker zorgt voor een goede afloop met op tijd deze studenten aangeven welke data belangrijk zijn. Niet gebeurd zo veroorzaak je stress bij deze mensen.
  Noemen jullie dit pedagogisch en op een fatsoenlijke manier met studenten omgaan dan zou het goed zijn daar meer aandacht aan te besteden.

  Nee kan dit absoluut niet goedkeuren.

  1. Haha dus dat idd, ja ik zwijg niet meer hoor iedereen mag weten hoe het daar eraan toe gaat. Bedankt voor u heerlijke en eerlijk reactie!!

Geef een reactie