Persoonlijk, Series

13 reasons why

13 Reasons why

Iedereen kent de serie 13 Reasons why wel een Netflix original serie. Twee weken geleden stelde ik aan mijn vriend voor om deze serie te gaan kijken. We keken aflevering 1 en waren nog niet overtuigd dus we gingen verder met twee. Na aflevering 2 werd alles beter en nu zijn we al bijna aan het eind van seizoen 1. De serie is echt een grote hit!

Beschrijving:
13 Reasons Why gaat in het kort over Hannah Baker (gespeeld door Katherine Langford) en haar klasgenoten. Hannah heeft zelfmoord gepleegd en na haar dood ontvangt Clay Jensen (gespeeld door Dylan Minette) een aantal cassettebandjes.

Clay was verliefd op Hannah en twee weken na haar zelfmoord beluistert hij de bandjes. Daarop is Hannah te horen en onthult ze dat er dertien redenen zijn waarom ze heeft besloten om zelfmoord te plegen. Wie moeten zich verantwoordelijk voelen voor de dood van Hannah?

Mijn mening:
Deze serie is echt geweldig! Ik heb er zo geen spijt van. Het verhaal wordt ontzettend goed opgebouwd. Het enige wat je wilt is verder kijken, je moet weten wat er allemaal is gebeurd en daardoor is deze serie zo ontzettend verslavend.

De serie geeft een heel goed beeld van de werkelijkheid, en ja er is wat ophef geweest over de scenes die te heftig zouden zijn maar dit is wel de realiteit van wat er kan gebeuren.
De serie schept naar mijn idee gewoon een heel realistisch beeld. Buiten dat is het acteerwerk echt ontzettend goed.

De serie scoort ook hoog op IMDB namelijk een 8,7. Wat mij betreft mag de serie nog hoger scoren want dat is hij zeker waard! Twijfel je nog steeds of deze serie iets voor je is? Kijk dan gewoon 2 afleveringen en je bent verkocht. Ook al denk je in het begin dat het misschien niets voor je is, deze serie houdt je in zijn ijzersterke greep.

Ik ben dan ook heel erg blij dat er een 2e seizoen van 13 Reasons why komt.
Ik kan echt niet wachten totdat ik verder kan kijken, helaas duurt het nog tot 2018 voordat seizoen 2 verschijnt. De serie zal dan weer uit 13 afleveringen bestaan.

Kijk jij 13 Reasons why ook? Wat vind je ervan? Ben je net zo verslaafd als ik? Laat het me weten in de comments.

Beauty & parfum

Geef een reactie