Boeken

Lieve Natalee

Lieve Natalee

Lieve Natalee
We kennen allemaal het verhaal over Natalee Holloway wel het Amerikaanse meisje wat tijdens een schooltripje naar Aruba verdween. Ze werd het laatst gezien in het bijzijn van Joran van der Sloot. Nooit is er helemaal duidelijk geworden wat er met haar is gebeurd.

Nooit is er meer een spoor van haar gevonden, in 2012 is ze officieel doodverklaard. Over de zaak zijn meerdere boeken uitgebracht. Ik heb ze allemaal behalve Aruba, het boek van Natalee’s vader Dave Holloway. Het boek Lieve Natalee is geschreven door haar moeder en neemt je mee in de zoektocht naar haar dochter. Vanaf het begin tot het eind kun je het persoonlijk verhaal van haar moeder lezen. Je voelt het verdriet, de hoop en de onmacht en de fouten die de politie heeft gemaakt. Niet alleen in dit boek zijn de fouten van de politie beschreven maar ook in de daaropvolgende boeken.

Samenvatting boek:
Op 30 mei 2005 mei verdwijnt de Amerikaanse Natalee Holloway na een avondje stappen op Aruba. Al snel worden er een aantal jongens opgepakt die betrokken zouden zijn bij haar verdwijning. Er is echter onvoldoende bewijsmateriaal. Beth Holloway zoekt in de tijd daarna de publiciteit op Aruba en in de VS. Geen middel laat ze hierbij onbeproefd om Natalee terug te vinden. Langzaam keert ook de publieke opinie zich tegen de wanhopige Beth. In haar ontroerende boek beschrijft ze hoe tijdens haar zoektocht beetje bij beetje de hoop haar dochter ooit nog terug te zien vervliegt. Op verschillende manieren vindt Beth uiteindelijk troost…

Mijn mening:
Dit was echt een heel mooi boek, mede omdat het voelt alsof je het zelf meemaakt.
Zoals ik al eerder zei voel je echt het verdriet en de hoop. Je voelt ook het gemis en de onzekerheid over haar dochter. Beth Holloway werd steeds van het kastje naar de muur gestuurd. Steeds weer kreeg ze valse hoop en valse informatie over het lot van haar dochter. Ondanks alle tegenslagen die ze kreeg hield Beth Holloway zich heel erg sterk. Iets wat ik erg knap vond, ook ging ze de confrontatie aan met Joran van der Sloot. Ze hield zich in, terwijl ze hem eigenlijk eens goed de waarheid wou zeggen.

Beauty & parfum

Wanneer Joran van der Sloot haar vragen afwimpelt knapt er iets in Beth Holloway.
Desondanks blijft ze kalm en gaat ze door met haar zoektocht naar haar dochter.
Dit boek vond ik echt onwijs goed, ik heb dan ook zeker geen spijt dat ik het gekocht heb. Uiteraard ben ik erg benieuwd naar de rest van de boeken over deze zaak.

Geef een reactie