Beauty, Beauty tips, Huidverzorging

Tips tegen wallen

Tips tegen wallen
Beauty & parfum

Tips tegen wallen
Vorige week vroeg mijn beste vriendin tips tegen wallen aan me. Ik vond dit zo’n leuke vraag dat ik besloot om er een artikel over te maken.
Veel vrouwen zijn bekend met wallen, want hoeveel je ook slaapt soms krijg je ze toch. Hartstikke irritant natuurlijk want je ziet er super moe uit terwijl je wel genoeg slaapt.
Ik ben ook bekend met wallen, ja ik heb periodes dat ik slecht slaap. Maar ook goede periodes, helaas blijven mijn wallen ook aanwezig. Totdat ik de volgende tips opvolgde, mijn wallen verdwenen als sneeuw voor de zon. Lees snel verder als je mijn ultieme tips wilt weten.

1. Slapen:
Zoals je misschien wel kon raden is slapen heel erg belangrijk. Probeer 7 tot 9 uur per nacht te slapen. Als je slaapt herstelt je lichaam en huid zichzelf, dit is erg belangrijk dus zorg dat je genoeg slaapt. Als je te weinig slaapt ga je er vermoeid uitzien, dit draagt ook nog eens bij aan wallen. Dat niet alleen, het zorgt er ook voor dat je weerstand afneemt waardoor je dus sneller ziek kan worden.

2, Stop met roken:
Roken is ongezond dat weten we allemaal. Dus waarom zou je niet stoppen? Het klinkt misschien heel makkelijk uit mijn mond maar ik weet hoe moeilijk het is.
Ik ben een ex roker, het is moeilijk ja dat geef ik toe maar als je eenmaal gestopt bent voel je je veel fitter, gezonder én bespaar je meer geld.
Dat niet alleen roken maakt je huid grauw en vernauwt je bloedvaten waardoor deze beter zichtbaar kunnen worden. Onder je ogen is je huid erg dun, dit is dan ook de plek waar ze het eerst zichtbaar worden.

3, Theelepeltjes in de vriezer:
Deze tip vind ik persoonlijk erg fijn hij werkt echt goed bij mij. Leg twee theelepeltjes 10 minuutjes in de vriezer. Haal ze daarna eruit en laat ze heel even afkoelen.
Niet te lang want dan heeft het gaan zin meer. Leg deze 3 tot 5 minuutjes op je ogen en je wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Althans dat doen ze bij mij.

4, Theezakjes:
Veel van jullie zullen deze tip wel eens hebben gehoord, theezakjes op je ogen leggen. Leg je theezakjes s’ ochtends even in de ijskast.
Totdat ze goed koud zijn uiteraard. Daarna ga je ontspannen liggen en leg je de theezakjes onder je ogen. Blijf 10 minuten met de theezakjes op je ogen liggen.
Door de kou en de eigenschappen die in de theezakjes zitten (cafeïne) zorgen ervoor dat de bloeddoorstroming in de dunne huid onder je ogen beter wordt.
De tannine in je theezakje zal ervoor zorgen dat de zwelling afneemt.

5, Water drinken:
Het kan niet vaal genoeg gezegd worden. Water drinken is heel erg belangrijk voor je lichaam en huid. Wanneer je genoeg water drinkt 2 liter per dag dus.
Zal dat ervoor zorgen dat je huid er beter gaat uitzien. Je huid wordt frisser en egaler.

Dit waren mijn tips tegen wallen, heb je zelf ook een beauty vraag? Stel je vraag in de comments hier beneden en wie weet wordt je vraag wel beantwoord.

2 Comments on “Tips tegen wallen

  1. Super handige tips! En ja water drinken doe ik te weinig momenteel, dus misschien dat ik dat maar weer wat meer moet gaan doen. 😉

    1. Dat lijkt me zeker een handig idee!! Nogmaals bedankt voor je leuke vraag Jenny. En als je er meer hebt stel ze gerust 🙂

Geef een reactie