Beauty tips, Huidverzorging

Tips voor een egale huid

Tips voor een egale huidVandaag ga ik jullie tips geven voor een mooie egale huid. Deze tips werken bij mij ook altijd goed na een periode waarin ik super veel last heb van een vette huid.
Sinds ik van pil veranderd ben is mijn huid al een stuk beter, ondanks dat heb ik toch zo nu en dan af en toe een puistje. Met deze tips ben ik er weer snel vanaf en kan ik weer genieten van een mooie egale huid. Lees hieronder mijn tips, gebruik ze en over een tijdje heb ook jij een mooie egale huid.

1, Water
Water is echt de nummer één tip die ik je kan geven. Het is niet alleen lekker maar ook nog eens heel erg goed voor je lichaam en huid.
Water is de basis voor een gezonde en egale huid. Hoe meer water je drinkt hoe meer je gehydrateerd bent, gifstoffen worden door middel van je urine afgevoerd.
Als je te weinig drinkt zullen de gifstoffen door je poriën worden verwijderd. Dit proces kan er dus voor zorgen dat je onzuiverheden krijgt zoals puistjes.
Probeer 2 liter water per dag te drinken dit is het beste.

2, Reinig je gezicht
Natuurlijk klinkt dit vanzelfsprekend, alleen hier heb je niet altijd zin in toch? Ik kan het me heel goed voorstellen. Je bent moe na een lange dag werken of na een nachtje stappen.
Hoe verleidelijk is het om meteen in je lekker warme bed te stappen zonder je huid te reinigen? Een keer kan geen kwaad toch? Fout 1 keer met make-up op slapen of met een niet goed gereinigd gezicht kan al gevolgen hebben voor je huid.
Je krijgt onzuiverheden omdat al het vuil helemaal in je huid gaat zitten. Verder heb ik nog een goede tip, gebruik geen reinigingsdoekjes.
Het is zo makkelijk om even zo’n doekje over je gezicht te halen om je make-up te verwijderen. Echt haalt het de make-up niet van je gezicht maar het duwt de make-up juist in je huid.
Hierdoor wordt je huid dus niet schoon maar alleen maar vuiler. En dat wil je juist niet, ga dus lekker aan de slag met een reinigingsmelk en tonic. Dit is veel beter voor je huid.

3, Let op je voeding
Hoe gezonder je eet, hoe beter je huid wordt. Let dus goed op je voeding en eet dus niet teveel vet. Probeer afwisselend te eten, dit zorgt ook voor een mooie egale huid en het is ook nog eens goed voor je lichaam. Suikers en vetten kun je beter zoveel mogelijk proberen te vermijden, probeer het niet onnodig binnen te krijgen. Dit is ook een belangrijke stap naar een egale mooie en gezonde huid.

4, Bescherm je huid tegen UV stralen
Zoals je misschien wel weet zijn UV stralen enorm slecht voor je huid. Smeer je daarom in de zomer ook altijd in met een goede zonnebrandcrème.
Gebruik ook een goede dagcrème die een UV filter bevat, want ook in de winter moet je je huid beschermen tegen deze schadelijke UV stralen.
Vaak denken mensen dat het in de winter niet nodig is om je huid ertegen te beschermen. Het is enorm belangrijk dat je dit wel doet want zo maak je de kans op huidkanker of huidveroudering een stuk kleiner.

Beauty & parfum

5, Probeer niet te veel aan je gezicht te zitten
Probeer niet voortdurend aan je gezicht te zitten, je hebt immers niet altijd schone handen. Je mobiel, toetsenbord, deurklinken en noem maar op bevatten veel bacteriën die je in je gezicht krijgt als je met je handen aan je gezicht zit. Hierdoor krijg je ook weer last van onzuiverheden en juist dat wil je niet.
Probeer dit dan ook te vermijden. Daarna is het ook goed om eens wat vaker geen make-up te dragen zodat je huid lekker kan ademen. Ik weet dat het moeilijk is om het niet te doen.
Maar geloof me het werkt echt ontzettend goed voor je huid, het is even doorzetten maar dan heb je ook wat.

Dit waren mijn tips voor een egale huid, ik ben benieuwd wat jullie ervan vonden. Hebben jullie zelf ook nog goede tips? Laat ze achter in de comments.

Geef een reactie