Boeken

En plotseling ben je van hem

En plotseling ben je van hemTussen alle drukte door heb ik de laatste tijd toch een beetje tijd gevonden om een boek te lezen. Deze keer was het: En plotseling ben je van hem, dit boek is eerder uitgegeven onder de naam misleid. Het is het verhaal van de 15 jarige Merel die in de handen van een loverboy valt. Ik heb dit boek hiervoor al eens gelezen en blijf het gewoon een goed boek vinden. De manier waarop ze haar verhaal vertelt sleept je echt mee en je wilt blijven lezen. Dit boek is erg aangrijpend en een waarschuwing voor velen want niet iedere loverboy handelt op dezelfde manier.

Omschrijving:
Merel is vijftien jaar als ze via een vriendinnetje de zesentwintigjarige Mike ontmoet, met wie ze een bijzondere vriendschap opbouwt. Door de tegenwerking van Merels ouders wordt de vriendschap steeds hechter, en de twee worden verliefd. Merel is helemaal in de wolken door het geweldige gevoel dat Mike haar geeft: eindelijk is er iemand die haar belangrijk vindt en van haar houdt. Totdat Mike’s ware aard naar boven komt… En plotseling ben je van hem is het aangrijpende verslag van een meisje dat langzaam verstrikt raakt in het web van een loverboy en andere jonge meiden wil waarschuwen.

Mijn mening:
Het boek is erg krachtig en met veel moed geschreven. Merel heeft ontzettend veel meegemaakt, ze is in een klap volwassen moeten worden met haar jonge 15 jaar.
De kracht wat dit meisje heeft gehad is zo goed te voelen, helaas voel je ook haar angst en de macht die Mike over haar heeft. De dingen die zij heeft meegemaakt wens je niemand toe.
Het is een hartverscheurend verhaal, daarom vind ik het ook zo ontzettend knap dat ze haar verhaal heeft durven doen. Ik blijf dit boek echt keer op keer lezen het verhaal verveelt nooit.
Steeds weer voel je haar pijn en onmacht. Dit boek is een echte wake-up call voor jonge meiden en deze raad ik dan ook aan om het boek te lezen. Want zoals ik al eerder beschreef is niet iedere loverboy hetzelfde. Herken de signalen op tijd zodat jouw niet hetzelfde kan overkomen. Merel heeft geluk en de moed gehad om weg te komen maar dit gebeurd zeker niet bij iedereen.

Beauty & parfum

Na dit boek verscheen er ook nog een deel 2, dit verhaal speelt zich hierna af en is ook zeker de moeite waard om te lezen. Dit boek zal binnenkort ook op mijn blog verschijnen.
Houdt mijn blog dus in de gaten als je benieuwd bent. Heb jij dit boek ook gelezen? Of wil je het nog lezen? Laat het me weten in de comments.

Geef een reactie