Lifestyle, Persoonlijk

Wij gaan verhuizen!

Verhuizen
Ik heb al een tijdje niet geen blog meer online gegooid, dit komt omdat ik privé erg druk was. Mijn vriend en ik hebben namelijk besloten om te gaan verhuizen!
We wonen nu in een hele kleine studio van 25 2m in het mooie Utrecht. De kleine ruimte begint ons steeds meer te irriteren als we draaien stoten we alles om, en dan hebben we niet eens veel spullen. Ook het douchen is erg rot want in dit pand zijn nog 7 andere studio’s waar in totaal nog 12 andere personen wonen. Als ik bijvoorbeeld sta te douchen en de buurman springt er ook onder dan is bij het water of ijskoud of weg dus ja dat gaat behoorlijk irriteren. Na lang te overwegen waar we heen zouden verhuizen hebben we een keus gemaakt en zijn we gaan kijken naar huisjes.
Ik heb liever dat mijn nieuwe woonplaats privé blijft vandaar dat ik de plaats niet ga noemen.

Het appartement waarop we hadden gereageerd is een vier kamer appartement, het is dus een behoorlijk stuk groter dan waar we nu wonen en dat is echt fijn.
Toen we gereageerd hadden stonden we 3e, natuurlijk verwachtte we er niet te veel van om een eventuele teleurstelling te voorkomen. Toen we gingen kijken waren we meteen erg enthousiast maar je we stonden 3e dus ja we konden alleen maar hopen. Er moet veel opgeknapt worden aan het huis want de vorige eigenaars hebben het huis enorm toegetakeld.
Dat is denk ik de reden dat de twee personen die boven ons stonden hebben afgezegd want ineens stonden we eerste. We moesten eerst nog een afspraak maken om te kijken of we het huis daadwerkelijk toegewezen kregen. En zo begon de reis.

We moesten er al vroeg zijn om 10:30 aangezien het best wel een reis was en we niet 100% vertrouwen op de NS besloten we een uur eerder te gaan.
We gingen naar Amsterdam en daar begonnen de problemen, er waren heel wat treinen uitgevallen en zo ook de onze… De stress begon toe te slaan want hoe nu verder?
Op zoek naar een infobalie dan maar en daar kregen we te horen dat we via Sloterdijk moesten reizen. Vanuit daar werd het opgelost door noodbussen.

We kwamen daar aan en zagen nergens een verwijzing naar de noodbussen, deze moesten we maar op eigen houtje zoeken. Nog meer stress en uiteindelijk vonden we de halte.
Snel ernaartoe gelopen en nog een noodbus gemist omdat het zo ontzettend druk was, uiteindelijk zaten we dan in de noodbus op weg naar onze bestemming.
De bus stopte bij iedere halte en bij een bepaalde halte sprongen we eruit want de stadsbus naar onze locatie kwam er over 10 minuten al aan. Dat was geluk hebben zeg al haalden we het nog niet want we kwamen echt te laat. Totdat mijn vriend op zijn telefoon keek en zag dat ie een oproep had gemist van de woningbouw.. Nee hè de afspraak is toch niet verzet?

Beauty & parfum

Gelukkig was dat niet het geval maar werd de afspraak een half uur verplaatst want de man waarmee we een intakegesprek zouden hebben was ziek en de vervanger was onderweg.
Dat kwam ons goed uit want nu gingen we het redden, helaas bleek dat we toch voor niks waren gekomen toen we op het kantoor verschenen want die man had het al heel lang niet meer gedaan en wist dus niet wat ie moest doen. Hij kopieerde onze papieren en zei dat we moesten wachten.

Bijna een week later werden we gebeld dat we woning aan ons was toegewezen. We waren zo ontzettend blij en begonnen meteen met plannen maken en verhuisdozen inpakken.
Er komen nog werklui die het huis gaan opknappen dus dat is even afwachten. Ondertussen gaan wij vrolijk verder met inpakken en hopen snel over te zijn zodat we lekker kunnen genieten met zijn tweeën.

Het kan dus zijn dat er de komende weken wat minder blogs online komen maar deze haal ik in als we gesetteld zijn. Alvast bedankt voor jullie begrip.

Vinden jullie het ook leuk om te verhuizen? Of ervaren jullie alleen maar stress? Laat het me weten in de comments.

8 Comments on “Wij gaan verhuizen!

 1. Nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe woning. Het verhuizen is even een drukke periode maar daarna kunnen jullie lekker genieten. En ik kijk uit naar je verhalen als je eenmaal gesetteld bent. 🙂 Liefs Jenny.

 2. Hoi hoi lieverd,ben echt zoooooo superblij voor jullie en,,zal best ff druk worden maar,daarna zitten jullie heerlijk in iets van jullie zelf.Nooit meer vluchten uit die rot studio’s is lekker over nu. 🙂
  Gaat allemaal goed komen, knuffel van mij en, voor me andere kanjer xxxxxxxxxxxxx

 3. Hallo Maureen.
  Van die kleine studio naar een ruim appartement wat een luxe voor jullie.
  Opknappen inderdaad een hele klus maar weet zeker wordt mooi bij jullie.
  Hier ook bezig was hard nodig ga verkopen wat zonder “pap” me echt niet zou lukken voor een goeie prijs.

  Sylvia ??

  1. Hoi Sylvia,

   Ja het is wel echt een stuk beter, al hebben we enorme heimwee naar Utrecht dus over een paar jaar gaan we lekker terug 😀 Ja pap heeft hier ook geklust gelukkig want anders had het er nooit fatsoenlijk uitgezien haha.

   We hebben echt geluk met hem he 😀

   XX

Geef een reactie