Home, Lifestyle, Persoonlijk

Thuiscursus Wellness

Beauty & parfum

Cursus Wellness
Vandaag weer eens een persoonlijk artikel. Zoals je al aan de titel kan zien volg ik een thuiscursus Wellness. Zoals jullie weten ga ik volgende maand beginnen aan de studie schoonheidsspecialiste. Hier kijk ik echt enorm naar uit, al is het wel gek om op je 24e terug naar school te gaan. Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in. Naast de thuiscursus Nagelstyling wou ik nog een cursus doen.
Ik heb gekozen voor Wellness omdat ik dit ook kan gebruiken in mijn toekomstige salon. Ik heb bekeken wat voor onderwerpen er in deze cursus zaten en heb toen besloten om het te gaan doen.
Nadat ik meerdere hoofdstukken ging bekijken zag ik dat er ook wat ‘zweverige’ hoofdstukken in zaten. En nee dit bedoel ik niet negatief maar onderwerpen als levensvreugde klinken in mijn oren een beetje ‘zweverig’ dit hoofdstuk krijg ik op het eind en ik ben echt benieuwd wat het inhoudt.

Ik heb de cursus al een beetje doorgenomen en het eerst wat ik ga leren is de geschiedenis van Wellness, ik heb me nooit ingelezen in Wellness dus ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten.
Ja de basis dingen wist ik wel maar de rest niet. Toch is dit erg interessant om te leren, ook de technieken die je leert zijn interessant. Ook krijg ik verschillende soorten massages, dit is altijd leuk om te leren want ik wil zoveel mogelijk massages leren. Dit komt later alleen maar meer van pas in mijn salon. Ook tijdens mijn opleiding die volgende maand begint leer ik verschillende soorten massages. Naast de massages ga ik ook nog aroma en kruiden therapie leren. Aromatherapie ken ik van naam kruidentherapie niet. Ik ben erg benieuwd naar beide.

Ik ben echt net met deze cursus bezig en tot nu toe bevalt het me erg goed. Hopelijk blijft deze cursus me bevallen. De cursus is een thuiscursus en deze zou je in 9 maanden kunnen afronden.
Wanneer je slaagt voor je examen krijg je een certificaat waarmee je jezelf een specialist in Wellness mag noemen. Ik hoop dat de cursus niet te ‘zweverig’ gaat worden. Nogmaals ik heb niks tegen zweverigheid maar het is nu eenmaal niks voor mij.

Geef een reactie