Beauty tips, Nagels

Hoe verwijder je kunstnagels

Beauty & parfum

Iedere vrouw heeft wel eens van kunstnagels gehoord, de één vindt het verschrikkelijk de ander vindt het mooi. Ik hou er wel van om soms kunstnagels te dragen.
Het ziet er mooi uit zolang ze niet te lang zijn vind ik zelf. Er zijn niet echt speciale gelegenheden waarbij ik kunstnagels draag, meestal alleen als ik thuis ben.
Ze zijn niet altijd handig ook al zijn ze niet zo heel lang, je hebt moeite met allemaal simpele dingen zoals geld oprapen van de grond of om je broek dicht te krijgen na een toiletbezoek.
Het allerliefst laat ik mijn nagels zelf lang worden, om ze vervolgens te lakken in een mooie French Manicure of in een mooi kleurtje.

Hoe mooi kunstnagels ook zijn, het kan zijn dat er één of meerdere afbreken of dat je er genoeg van hebt. Dan is het wel handig om te weten hoe je ze het beste kunt verwijderen zonder al te veel schade aan te brengen. Kunstnagels kunnen schadelijk zijn voor je nagels maar dit hoeft niet. Je moet er heel voorzichtig mee omgaan, niet alleen wanneer je ze aanbrengt en op je nagels hebt  maar ook wanneer je ze gaat verwijderen. Wees altijd voorzichtig met kunstnagels, zeker wanneer je ze eraf gaat halen. Doe niet met geweld en ga er ook zeker niet aan pulken of trekken.
Op die manier beschadig je je eigen nagel en dat wil je niet. Hieronder zal ik beschrijven hoe je het best je kunstnagels kan verwijderen.

Wat heb je nodig?
– Wattenschijfjes
– Pure aceton ( dus geen nagellak remover)
– Aluminiumfolie
– Bakje

Hoe verwijder je de kunstnagels veilig?
Je giet een beetje aceton in je bakje, niet te veel niet te weinig. Je moet genoeg hebben om je watjes in te kunnen weken, dat is belangrijk.
Knip je wattenschijfjes in vieren net zolang dat je genoeg hebt voor al je vingers waar (nog) kunstnagels opzitten. Als je dit hebt gedaan stop je het watje in het bakje met pure aceton.
Daarna vouw je deze om je vinger waar de kunstnagel zit, pak geen extra huid mee want het is slecht voor je nagels en huid. Wikkel daarna een een stukje aluminiumfolie om je vingers.
Doe dit bij alle vingers en laat het 15-20 minuten zitten. Je zal zien dat je de kunstnagels heel makkelijk kan verwijderen, ze lossen als het ware op.
Het kan zijn dat er lijmresten achterblijven, deze kun je makkelijk verwijderen met aceton of een blokvijl met polijstvlak als je deze in huis hebt.
Was je handen als je klaar bent.

Nabehandeling
Zoals je misschien worden je nagels en vingers heel erg droog van aceton. Het is dan ook belangrijk dat je je handen en nagels extra goed verzorgt.
Smeer je handen en nagels lekker in met een verzorgende crème of lotion. Er bestaan veel crèmes die erg fijn zijn voor het verzorgen van je nagels en handen.
Ga voor een intensieve verzorging dat is het beste voor je handen en nagels.

Wat is jouw favoriete handcrème? Laat het achter in de comments.

Kunstnagels verwijderen

8 Comments on “Hoe verwijder je kunstnagels

 1. Dit werkt niet voor alle kunstnagels! Acryl lost altijd op in aceton maar de meeste gels niet. Het beste kun je ze netjes laten verwijderen want je kunt zelf zeer veel schade toebrengen aan je eigen nagels. Als kunstnagels kundig worden geplaatst en verwijderd dan zullen de natuurlijke nagels absoluut geen schade oplopen.

  1. Ik heb er nooit problemen mee gehad, ook niet met verwijderen.. Heb het zelf zo geleerd tijdens een opleiding maar bedankt voor de tip!
   Bovendien zijn mijn eigen nagels nog steeds even sterk! 🙂

 2. ach heb het 1 keer gedaan en,de volgende morgen toen ik wakker werd lagen
  ze allemaal op me bed………….was er zo af dus zonder wat dan ook hihi 🙂
  Vind wel versieringen mooi op je nagellak maar zal mij zelf niet lukken vrees ik 🙂

Geef een reactie