Home, Lifestyle

Mijn ervaring met samenwonen

Mijn ervaring met samenwonen

In dit artikel deel ik mijn ervaring over het samenwonen, dit is trouwens niet de eerste keer dat ik samenwoon. Hiervoor heb ik een keer eerder samengewoond, zoals sommige weten was dat totaal geen succes. Mijn vriend en ik zijn gaan samenwonen op de dag dat we 10 maanden samen waren, nu zijn we alweer 18 maanden samen.
En ja sommige mensen kunnen het snel vinden, dat is het ook maar voor ons was het niet te snel. Wij hebben die keuze bewust gemaakt en nu bijna 18 maanden later zijn we nog steeds gelukkig.

We zijn naar Utrecht verhuis en huurden daar een leuke studio, we hebben een leuk contact met de onderburen en hadden twee weken een top tijd.
Inderdaad twee weken, helaas hadden we een huurbaas die niet helemaal 100% is. In Utrecht en omgeving is hij dan ook bekend, alle dingen die in die studio voorvielen hebben er aardig ingehakt.
Het ging van kwaad tot erger, politie kwam erbij maar konden ‘niks’ doen. We werden bedreigd en ge├»ntimideerd net zoals onze onderburen. Zij vertrokken als snel omdat de stress hen te veel werd. Wij bleven nog even in onze studio en hebben deze uiteindelijk voor onze veiligheid ook maar verlaten.

Een maand later nadat we tijdelijk ergens anders woonde, konden we onze nieuwe studio betrekken. Hier begonnen we vol goede moed aan ons nieuwe avontuur.
Ik was een stuk rustiger nu omdat ik zeker wist dat we niet via dezelfde huisbaas huurden en langzaam maar zeker ontspannende ik steeds meer.
We maakten het huis steeds gezelliger en deelden het in naar onze smaak dat vond ik echt heel leuk om te doen.

Nu wonen we alweer iets langer dan 4 maanden in onze studio, het is erg klein en we zijn dan ook op zoek naar iets anders.
We willen begin volgend jaar proberen te verhuizen zodat we een groter huisje hebben. Hopelijk hebben we dan ook plek voor een of meerdere katten want dat willen we graag.
We hebben zelfs al hun namen bedacht dus wat dat betreft zit het goed. Ondanks de ontzettend kleine ruimte houden wij het ook goed vol met elkaar, en dat zegt echt wel iets.
We zijn een sterk koppel en enorm dol op elkaar. En natuurlijk zijn er ook wel eens irritaties maar die heeft ieder koppel, dat is altijd snel opgelost.

Mijn vriend is meer van het opruimen dan ik, meestal ben ik lui in het huishouden. Er zijn momenten dat ik veel doe maar die zijn best zeldzaam.
Ik ben wel van plan om dit meer op te pakken, het moet er gewoon nog een beetje inkomen zeg maar. Gelukkig heb ik een hele lieve vriend die nooit zeurt en die alles voor me doet.
Niet dat ik daar misbruik van maak hoor, hij krijgt ook genoeg voor elkaar bij mij. Ik ben gewoon ontzettend blij met hem en onze relatie.

Beauty & parfum

Mijn ervaring met samenwonen

6 Comments on “Mijn ervaring met samenwonen

 1. Leuk om te lezen ­čÖé Ik woon ‘al’ 6 jaar samen en hier gaat het ook gewoon gepaard met irritaties en leuke dingen, dat hoort er gewoon bij. Zolang je maar blijft praten!

 2. Zo moet een relatie zijn. Met de gebruikelijke ups en downs natuurlijk. Je bent niet vroeg gaan samenwonen, allee dat is mijn mening toch. Ik en mijn vriend zijn gaan samenwonen op 4,5 maand. Volgend jaar zijn we 4 jaar samen.

  1. Er waren best wat mensen die het vroeg vonden hoor Sanne, maar ja dat boeit ons niet.
   Leuk dat jij ook vroeg bent gaan samenwonen, en wat fijn dat het na 4 jaar nog steeds leuk is.
   Zo moet het!!

 3. Jullie zijn een leuk en mooi stel samen en,het klikt of niet,dus mensen die zeggen
  dat het te vroeg was met samen wonen ach,ik had michel 3 x gezien en,woonde al bij hem, nu 6 en half jaar hahaha.En natuurlijk zijn ook wij het niet altijd eens met elkaar ,dat is juist goed.
  Blijven jullie maar lekker doorgaan zo,wil absoluut geen andere schoondochter ­čśÇ xxxx

  1. Dank u wel, dat is erg lief. En ja we gaan idd lekker zo door en hebben veel plannen voor de toekomst dus ik blijf u schoondochter ­čÖé

Geef een reactie