Huidverzorging

Huidtypes

Er zijn verschillende soorten huidtypes, het is belangrijk om te weten wat voor huidtype je hebt zodat je je verzorgingsproducten daarop kunt afstemmen.
Zo kun je als je een gevoelige huid hebt het beste producten voor een gevoelige huid gebruiken daarmee bereik je het beste resultaat. Hieronder zal ik alle huidtypes laten zien.

Droge huid:
* De huid voelt droog aan.
* De huid ‘trekt’ vooral na het reinigen .
* De huid is geneigd om te schilferen en kan allergische reacties veroorzaken.
* De poriën zijn klein.
* De huid veroudert sneller.

Normale huid.
* De huid is soepel en heeft een zachte structuur.
* De huid heeft een goede doorbloeding.
* De poriën zijn samengetrokken.

Vette huid:
*
De poriën zijn verwijd.
* De huid is grover.
* De huid glimt, vooral op de T-zone, voorhoofd neus en kin dat komt door overtollige olieproductie.
* De huid vertoont geregeld onzuiverheden.
* De huid veroudert minder snel.

Gecombineerde huid.
*
De huid bij de haren, nek rond de ogen en wangen is droog.
* Je voorhoofd neus en kin zin sneller vet.

Nu je weet wat voor huidtype je hebt kun je beauty producten kopen die speciaal voor jouw huid zijn ontwikkeld. Binnenkort zal ik met een ander artikel over huidverzorging komen.
In dat artikel zal ik beschrijven welke producten het beste bij jouw huidtype passen. Zo weet je precies hoe je jouw huid het beste kan verzorgen.
Op die manier zal je veel minder last van onzuiverheden gaan hebben en dat is een win-win situatie. Want je huid en jij zijn blij.

Hoe verzorg jij je huid het liefst? Heb je speciale producten die je gebruikt? Heb je al veel dingen uitgeprobeerd? Of ben je al jaren verslaafd aan dezelfde producten?
Vertel me hoe jij je huid het liefst reinigt. Zelf heb ik ook een ritueel, dat is iets wat ik echt fijn vind. Ik gebruik eerst een reinigingsmelk, daarna een tonic en als laatste gebruik ik de gezichtsmousse van Hema. Dit vind ik echt zo een enorm fijne mousse ik ben er echt gek op. Wanneer ik make-up op heb doe ik hetzelfde ritueel het enige andere wat ik doe voor ik met de rest start is mijn ogen reinigen met de reinigingspads van Etos.

Huidtypes

Beauty & parfum

Geef een reactie