Haarverzorging

Hoe verzorg je krullend haar

Krullend haar wordt gezien als een van de mooiste haar structuren, ik ben gezegend met krullen. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik mijn krullen niet altijd mooi heb gevonden. Jarenlang wou ik stijl haar hebben, ik heb dan ook niet voor niets een stijltang.
Ik hoor vaak van mensen dat ze mijn krullen ontzettend mooi vinden, vroeger antwoordde ik dan met: Dank je wel, maar ik zou liever stijl haar hebben. Nu ik mijn krullen geaccepteerd heb zeg ik meestal thanks als ik een compliment krijg. Maar goed genoeg daarover.

We gaan het hebben over de verzorging van krullend haar, want krullend haar vereist nu eenmaal veel verzorging omdat krullend haar vaak heel droog is. Natuurlijk pluist het ook snel en dit wil je echt niet met krullend haar. Ik vind het altijd super irritant als mijn krullen pluizen.
Op zulke dagen krijg ik mijn haar echt niet goed in model, gelukkig heb ik een aantal tips die het makkelijker maken om je krullen te verzorgen.

Droom krullen
Een styling product is natuurlijk ook geschikt om je haar in model te brengen.

Was je haar niet te vaak.
Zoals ik hierboven al aangaf is krullend haar erg droog. Veel droger dan andere haar structuren.
Dit vereist nou eenmaal een goede verzorging, je moet er wat voor doen maar het resultaat is een prachtige bos krullen.
Een belangrijke tip is: niet te vaak wassen!! Als je je haar wast wordt het vuil van je haren afgespoeld. En niet alleen dat ook de goede oliën gaan mee.
Wanneer je ook deze oliën mee spoelt, zorgt dat ervoor dat je haar droger wordt. Nu is dit nooit helemaal te voorkomen maar als je je haar niet te vaak wast zie je wel duidelijk verschil.

Conditioner: 
Conditioners zijn heel belangrijk voor krullen!! Dit product maakt je haar super zacht en onwijs glad.
En dat is precies wat je wilt met deze haarstructuur. Je kunt er ook voor kiezen om je haar conditioner only te wassen.
Zelfs dit zou erg goed zijn voor je krullen hier worden ze ook mooi van. En het is stiekem beter dan wanneer je shampoo gebruikt.

Iedere 2 weken een haarmasker: 
Doe je dit nog niet? begin er dan eens mee en gebruik iedere 2 weken een speciaal haarmasker voor krullend haar.
Hiermee verzorg je je haar nog beter en je haar wordt er nog zachter van.

Het is beter om je haar niet te kammen!! 
Ja je leest het goed, het is niet heel goed voor je krullen om ze te kammen.
Hierdoor kunnen je krullen uitzakken en zijn ze zo goed als weg, ook is het niet goed voor je krullen. Je kunt ze beter ‘kammen’ door er met je vingers doorheen te gaan.

Natuurlijk laten drogen:
Het is beter om je haar natuurlijk te laten drogen, dit zorgt ervoor dat je minder klit krijgt en dat het niet gaat pluizen of droog wordt.
Als je een keer echt geen tijd hebt om het te laten drogen dan mag je het best föhnen maar doe dit niet te vaak dit is gewoon niet goed.

Beauty & parfum

Gebruik een satijnen kussensloop: 
Wordt je altijd wakker met klitten in je haar na een nacht slapen? Schaf dan een satijnen kussensloop aan,
Dit is veel beter voor je haar EN je gezicht, zo heb je een minder tot geen klitten in je haar omdat je haar dan over het kussensloop glijdt in plaats van dat het wrijft.
Heb je ook wel eens vouwen in je gezicht na een nacht slapen? met een satijnen kussensloop is dit ook verleden tijd. Omdat je net als met je haar dan niet meer over je kussensloop wrijft maar glijdt.

Hoe verzorg je krullend haar

Geef een reactie