Gevulde paprika’s

Ik heb een lekker recept voor jullie. Althans ik vind het lekker, zeker in combinatie met gebakken aardappeltjes.
Ik heb heb het over gevulde paprika’s uit de oven, het is een heerlijk gerecht wat ook nog eens lekker simpel te bereiden is.
Er bestaan verschillende varianten zoals met rijst enzo, maar dit is mijn variant.

Wat heb je nodig?
– 1 paprika p.p
– Gehakt, 500 gram is genoeg voor drie paprika’s
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– Geraspte kaas

Zo maak je de paprika’s
Was je handen voor je begint, dat is wel zo netjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak het gehakt bruin en gaar.
Maak de paprika’s  schoon onder de kraan. Doe dit goed want anders is het niet echt hygiënisch.
Je kunt controleren of een paprika goed schoongewassen is door erover te wrijven wanneer het water stroomt.
Als je een ‘piepend’ geluid hoort is de paprika schoon. Snij hierna de bovenkant van iedere paprika af.
Hol de paprika uit, dat wil zeggen  haal alle witte deeltjes en zaadjes eruit.
Wanneer het gehakt gaar is bak dan nog even de uitjes en de knoflook 2 minuten mee.

Wanneer je dit gedaan hebt vul je alle paprika’s met het gehakt- knoflook-ui mengsel.
Verdeel het gehakt goed over alle paprika’s zodat in iedere paprika evenveel zit.
Als laatste gooi je er geraspte kaas overheen. Persoonlijk ben ik dol op geraspte kaas dus ik gooi er meestal lekker veel op.
Wanneer je dit gedaan hebt gaan de paprika’s de oven in. Ondertussen kun je er gebakken aardappeltjes bij maken.
Bak de paprika’s 20 tot 25 minuten in de oven. Check wel af en toe even of je paprika’s niet zwart worden.
Na 20 tot 25 minuten zijn je gevulde paprika’s klaar.

Eet smakelijk.

gevulde paprika

2 Comments

  1. Mariëlle

    11 december 2016 at 18:47

    Mmm hier houd ik van, heerlijk 🙂

    1. Beauty Creatures

      11 december 2016 at 18:57

      Het is ook erg lekker bij een Zwitserse aardappelschotel van de Albert Heijn.

Geef een reactie