DIY

Body scrub maken

Het is heerlijk om je lichaam af en toe te scrubben, zo verwijder je dode huidcellen en wordt je huid zachter en gaat het er gezonder uitzien. Je kunt er voor kiezen om een body scrub in de winkel te kopen of om hem zelf te maken. Ik vind het leuker om als ik tijd heb zelf een body scrub te maken. Ook al heb ik er een uit de winkel liggen.

Het is gewoon veel leuker om het zelf te maken. Wil je weten hoe je een heerlijke body scrub kunt maken? Lees dan snel verder.

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een heerlijke body scrub te maken. Waarschijnlijk heb je deze producten al in huis liggen. Lekker goedkoop dus.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram suiker of zout, zeezout is prima maar keukenzout ook.
  • 125 ml olie dat kan olijfolie, amandelolie of kokosolie zijn.
  • 5 druppels geur olie.


Hoe maak je het?

Giet de olie in een potje, daarna giet je zout of suiker erbij en meng je dit goed door elkaar.
Voeg dan de geur olie toe en meng dit ook goed door elkaar en voilà klaar is je zelf gemaakte body scrub.
Vergeet niet je potje goed dicht te draaien want zo kun je je scrub veel langer gebruiken.

Zoals bij iedere andere scrub geldt ook hier de regel doe het zachtjes en nooit te hard want anders beschadig je je huid en dat wil je niet.

Let er wel op dat je je eigen gemaakte scrub niet langer dan twee weken bewaard. Als je de scrub langer bewaard zal deze gaan bederven. Je hebt hem immers puur gemaakt en er zitten dus geen producten in die ervoor zorgen dat de scrub langer bewaard kan worden.

Je kunt de body scrub lekker voor jezelf houden of cadeau doen voor een verjaardag of kerst. Persoonlijk ben ik gek op body scrubs omdat ze me een lekker huidje geven.

body scrub

Beauty & parfum

Geef een reactie