Beauty tips, Huidverzorging

Je make-up verwijderen met doekjes

Make up verwijder pads

Er zijn veel meiden die reinigingsdoekjes gebruiken om even snel hun make-up te verwijderen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me hier in het verleden ook schuldig aan heb gemaakt.
Ik vond het wel fijn om als ik te moe of te lui was zo’n doekje te gebruiken om mijn make-up te verwijderen. Of als ik een weekendje weg was. Het is zo makkelijk, je haalt een doekje over je gezicht en klaar. Je make-up verwijderen is al zo’n vervelende klus.

Toch kan je beter aan de slag gaan met andere reinigingsmiddelen.
Waarom? Omdat deze doekjes echt enorm slecht voor je huid zijn. In plaats van dat ze je huid reinigen ‘duwen’ ze de make-up in je huid waardoor je huid dus niet schoon wordt. Hierdoor verstoppen je poriën en daardoor krijg je weer een onzuivere huid. Want ja je gaat er toch echt puistjes van krijgen.

Het kan ook pas na een tijdje voorkomen dat je puistjes krijgt. Ik reinig nu al een hele tijd met een reinigingsmelk en een tonic. Ik vind de eigen lijn van Kruidvat voor een gevoelige huid ontzettend fijn. Hierna gebruik ik ook de nachtcrème van Kruidvat voor de gevoelige huid. Het is jammer dat de make-up verwijder doekjes zo slecht voor je huid zijn want zijn zo ontzettend fijn om te gebruiken.

Wil je ze na het lezen van dit artikel ook niet meer gebruiken? Gooi ze dan niet meteen weg, je kan ze voor andere doeleinden gebruiken. Ik gebruik ze graag om mijn handen mee op te frissen of om make-up mee te verwijderen als ik swatches op mijn handen of armen gemaakt heb.

Natuurlijk kun je er ook vlekjes op je bureau mee weghalen. Heel soms kom ik nog in de verleiding om zo’n doekje te gebruiken, dan denk ik ja even snel mijn make-up eraf halen.
Maar meteen denk ik dan aan het feit dat deze doekjes gewoon echt niet goed zijn en dan vergeet ik het en ga ik lekker verder met mijn wattenschijfjes en reinigingsproducten.
Make up verwijder pads

Beauty & parfum

Geef een reactie